Proje Açıklaması
Flanş büküm bandımızda demir ve paslanmaz lamadan ;
Ø 103 – Ø 2000 çaplarında,
20*5 – 25*5 – 30*5 – 30*10 – 40*5 – 40*10 – 50*5 – 50*10 lama kalınlıklarında,
Delikli – deliksiz,
Boyalı, boyasız ve galvaniz kaplamalı olarak imalat yapabilmekteyiz.
Spiro ve normal borular için stoklarımızda flanşlarımız mevcuttur.
İmalatın yapmış olduğumuz Flanş iki makine veya tesisat elemanının sızdırmaz şekilde birleştirilmesine yarayan genelde standart olarak üretilen bir konstrüksiyon elemanıdır.
*Flans kullanım yerine göre demir ve paslanmaz gibi malzemelerden imalatı yapılır. Flanşlar boyutlarına (çap) göre sınıflandırılır. Çoğu flanş dairesel bir konstrüksiyona sahiptir ve iki dairenin civatalarla birbirine bağlanmasıyla oluşturulur. Basınç sınıfına göre flanş ın birbirine bağlantısını sağlayan civata deliklerinin sayısı değişebilir. Çok nadiren flanş ın, dörtgen veya eliptik tasarlandığıda olur.
Flanşın genel kullanım yeri boru tesisatları olmasına rağmen, makinalar üzerinde de kullanımı yaygındır. Makine parçalarının birbirine bağlantısı içinde kullanılır. Tesisata veya makineye kaynaklı veya tırnaklı olarak bağlanabilirler. Genelde iki flanş ın arasına sızdırmazlık sağlamak için kullanım yerine göre conta yerleştirilir.( Teflon veya özel jontalar )
Flanş lardaki en büyük problemlerin başında sızdırmazlığın istenilen oranda sağlanamaması gelir. Bunun başlıca sebebide flanş ları bağlantı elemanları ve sızdırmazlık elemanıyla bir bütün olarak görmemekten kaynaklanır. Bu yanlış tespit hatalı montaj tekniğiyle birleştiğinde, flanş ların sızdırmazlık problemleri kacınılmaz olur. Flanş ların montajında mümkün oldugu kadar paralel ve aynı anda dönme momenti (tork) ve montajdaki civatalama yükünün bütün civatalara eşit olarak verilmesine dikkat etmek gerekmektedir.